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ADDENDUM NO. 1 
RFQ # 20-0077 

 
Date:  June 18, 2020 
 
To:   All Interested Parties 
   
From:  Cheryl K. Turney, C.P.M, Purchasing Manager 
 
      
Re: RFQ No. 20-0077 Professional Services for Hydrogeology and Groundwater 

Management 
 
  
The following additions, deletions, changes or clarifications to RFQ No. 20-0077 are hereby made 
a part of the originally issued documents for the above referenced project as fully and as 
completely as though the same were included therein. 
  
RFQ #20-0077 
 
Question: 
 

1. In reference to Section IV Standard Terms and Conditions, Part B. Disclosure of Interested 
Parties on page 5 of the RFQ, do all respondents to this RFQ need to complete the 
disclosure of interested parties application through the Texas Ethics Commission before 
the response deadline? 
 

a. RFQ text for Section IV Standard Terms and Conditions, Part B. “DISCLOSURE 
of INTERESTED PARTIES. Contracting hereunder may require compliance with 
§2252.908 Texas Government Code/Disclosure of Interested Parties for contracts 
that (1) require an action or vote by the SJRA Board before the contract may be 
signed; or (2) have a value of at least $1 million. The law provides that a 
governmental entity may not enter into certain contracts with a business entity 
unless the business entity submits a disclosure of interested parties to the 
governmental entity at the time the business entity submits the signed contract to 
the governmental entity or state agency.” 
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Re: RFQ No. 20-0077 Professional Services for Hydrogeology and Groundwater 
Management 

 
Answer:  
 
Respondents do not need to complete and submit the Disclosure of Interested Parties with their 
SOQ. The successful firm will be required to complete the Texas Ethics Commission forms prior 
to a negotiated contract being presented to the SJRA Board of Directors, if required.  
 
Question: 
 

2. In reference to Section VII Submission Requirements, which starts on page 10 of the RFQ, 
may respondents also include a table of contents page (one page, maximum)? 

 
Answer: 
 
Yes, a 1 page TOC may be included and does not count towards the page count. 
 
Question: 
 

3. In reference to page 5 of the RFQ, Section 6.1, is the SJRA willing to add “and payment 
to CONSULTANT” after the word creation, as shown in red in the below RFQ text excerpt? 
 

a. RFQ text on page 5 for Section 6.1. “All studies, plans, reports, drawings, 
specifications, cost estimates, software, computations, and other information and 
documents prepared by CONSULTANT, its sub consultants, subcontractors, 
and/or suppliers, in connection with Services or any project of SJRA are and shall 
remain SJRA’s property upon creation and payment to CONSULTANT 
(collectively, “Work Product”); provided, however, that Work Product shall not 
include pre-existing …” 

 
Answer: 
 
SJRA cannot comment on requested changes to the standard professional services agreement 
at this time, but is willing to consider these during the negotiation process with the selected firm. 
All respondents should include any such requests as part of VII “Submission Requirements” under 
Item I for “Comments/Change Request to Standard Form of Agreement” within your submittal, 
and SJRA will consider these during the evaluation process.  
 
All provisions which are not so amended or supplemented remain in full force and effect. 
 
Please acknowledge receipt of this addendum with signature and date and return with completed 
Proposal/Quotation. Failure to do so may cause your Proposal to be considered non-responsive. 
 
Receipt of this Addendum No. 1 is hereby acknowledged 
 
             
Authorized Signature        Date 
 
           
Company Name 
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